Over ons

Vocaal Ensemble Frascanti ontstond in 1990 op initiatief van een handvol studenten Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot een gevarieerd gezelschap dat iedere dinsdagavond repeteert in de Nassaukerk in Amsterdam. Ieder jaar vinden er twee concerten plaats onder leiding van dirigente Alfrun Schmid. Het repertoire reikt van Renaissance tot heden, afwisselend a cappella en met begeleiding. In het verleden zijn werken uitgevoerd van Schütz tot Mozart, van Monteverdi tot Britten.

Sopranen

Anne-Geerte, Monica, Renate, Sanne, Marcia, Janne, Joos, Victoria.

Tenoren

Jip, Joost, Job, Sander, Emile, Martin.

Alten

Edith, Neeltje, Femke, Tineke, Marjanne, Elsbeth, Mirjam.

Bassen

Jeremy, Karel, Steven, Jeroen, Wouter, Rutger, Kees.

Alfrun Schmid studeerde schoolmuziek, zang en koordirectie in München en Amsterdam. Hele oude en hele nieuwe muziek hebben haar altijd het meest geboeid.

Samen met Elisabeth Smalt is ze artistiek leider van Ensemble Scordatura, gespecialiseerd in microtonale en spectrale muziek. Scordatura heeft een aantal cd’s uitgebracht op verschillende labels en ze zijn graag geziene gasten bij podia en festivals voor nieuwe muziek over de hele wereld.

Alfrun maakt deel uit van het 5-koppige Vocaalproject 31 dat 31-toonsmuziek uit de Renaissance, vroege barok en huidige eeuw uitvoert, vaak samen met het Huygens-Fokker orgel in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.  

Afgelopen seizoen speelde ze 15 uitvoeringen van een bijzondere muziektheatervoorstelling: ‘Koerikoeloem’ van Miranda Driessen, op een autobiografische tekst van Tjitske Janssen. Deze zal in 2020 hernomen worden op het Oerol-Festival.

Naast het uitvoeren van Hedendaags werk speelt Alfrun weleens een rolletje in een opera – bijvoorbeeld Fenena in Nabucco en Mercedes in Carmen. Komende zomer zal ze de oppermaagd (Gran Vestale) vertolken in La Vestale van Spontini bij Opera Festa in Leiden.

Met Kamerkoor P’Adam zingt ze alles, van de Goldberg-Variaties tot Heavy Metal en ging ze afgelopen februari op tournee naar Israël. 

Alfrun is ook met veel plezier zangjuf en vaste dirigente van drie koren: het AUK Kamerkoor, Vocaal Ensemble Frascanti en Kamerkoor Mozaïek.